Krémes tejbegrízes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók a tésztához: (22×36 cm-es tepsihez)
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej (ha 1 dl-t tesztek bele, végül is az sem sok)
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
A krémhez:
- 8 dl tej
- kb 5 evőkanál búzadara (púposan)
- 10-15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixerrel jól kihabosítom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom.
A krémes tejbegrízes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 12 g