Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes mézes recept

Krémes mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg zsír
    • 4 evőkanál méz
    • 1 tk mézeskalács fűszer
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 4 ek tejföl

    Búzadarás krém:

    • 6 dl tej
    • 6 ek búzadara
    • csipet só
    • 2 vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Pudingos krém:

    • 2,5 dl tej
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    Továbbá:

    • kb 30 dkg házi baracklekvár
    • 1 fiola rumaroma

    Máz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 4 dkg vaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojást a cukorral, mézzel, fűszerkeverékkel, zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad.

    Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá a tejföllel együtt, majd jól összedolgozzuk.

    4 cipóra osztjuk és fél órát pihentetjük.

    Előkészítünk 22*34 cm-es tepsit. A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra melegített sütőben, egyenként 5 perc alatt világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kemény fog maradni!

    A lapokat egymásra tesszük.

    Krém:

    A búzadarát a tejjel, cukrokkal, sóval sűrűre felfőzzük. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük.

    A kihűlt krémeket összekeverjük, ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd vajjal habosra keverjük.

    Összeállítás:

    A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük.

    Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét és befedjük a 2. lappal. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd a krémet. Befedjük a 4. lappal.

    A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük.

    Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Először a csokoládét jelöljük ki a csokin, utána vágjuk át a tésztát.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá