Krémes mézes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg zsír
- 4 evőkanál méz
- 1 tk mézeskalács fűszer
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 ek tejföl
Búzadarás krém:
- 6 dl tej
- 6 ek búzadara
- csipet só
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Pudingos krém:
- 2,5 dl tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Továbbá:
- kb 30 dkg házi baracklekvár
- 1 fiola rumaroma
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojást a cukorral, mézzel, fűszerkeverékkel, zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad.
Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá a tejföllel együtt, majd jól összedolgozzuk.
4 cipóra osztjuk és fél órát pihentetjük.
Előkészítünk 22*34 cm-es tepsit. A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra melegített sütőben, egyenként 5 perc alatt világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kemény fog maradni!
A lapokat egymásra tesszük.
Krém:
A búzadarát a tejjel, cukrokkal, sóval sűrűre felfőzzük. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémeket összekeverjük, ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd vajjal habosra keverjük.
Összeállítás:
A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük.
Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét és befedjük a 2. lappal. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd a krémet. Befedjük a 4. lappal.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Először a csokoládét jelöljük ki a csokin, utána vágjuk át a tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!