Krémes mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg zsír
- 4 evőkanál méz
- 1 tk mézeskalács fűszer
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 ek tejföl
Búzadarás krém:
- 6 dl tej
- 6 ek búzadara
- csipet só
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Pudingos krém:
- 2,5 dl tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Továbbá:
- kb 30 dkg házi baracklekvár
- 1 fiola rumaroma
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojást a cukorral, mézzel, fűszerkeverékkel, zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad.
Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá a tejföllel együtt, majd jól összedolgozzuk.
4 cipóra osztjuk és fél órát pihentetjük.
Előkészítünk 22*34 cm-es tepsit. A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra melegített sütőben, egyenként 5 perc alatt világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kemény fog maradni!
A lapokat egymásra tesszük.
Krém:
A búzadarát a tejjel, cukrokkal, sóval sűrűre felfőzzük. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémeket összekeverjük, ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd vajjal habosra keverjük.
Összeállítás:
A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük.
Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét és befedjük a 2. lappal. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd a krémet. Befedjük a 4. lappal.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Először a csokoládét jelöljük ki a csokin, utána vágjuk át a tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »