Hozzávalók:
Tészta:
Búzadarás krém:
Pudingos krém:
Továbbá:
Máz:
Elkészítése:
A tojást a cukorral, mézzel, fűszerkeverékkel, zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad.
Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá a tejföllel együtt, majd jól összedolgozzuk.
4 cipóra osztjuk és fél órát pihentetjük.
Előkészítünk 22*34 cm-es tepsit. A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra melegített sütőben, egyenként 5 perc alatt világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kemény fog maradni!
A lapokat egymásra tesszük.
A búzadarát a tejjel, cukrokkal, sóval sűrűre felfőzzük. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémeket összekeverjük, ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd vajjal habosra keverjük.
A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük.
Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét és befedjük a 2. lappal. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd a krémet. Befedjük a 4. lappal.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Először a csokoládét jelöljük ki a csokin, utána vágjuk át a tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!