Krémes mézes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 7 dkg zsír
  • 4 evőkanál méz
  • 1 tk mézeskalács fűszer
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 4 ek tejföl

Búzadarás krém:

  • 6 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • csipet só
  • 2 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Pudingos krém:

  • 2,5 dl tej
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

Továbbá:

  • kb 30 dkg házi baracklekvár
  • 1 fiola rumaroma

Máz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 4 dkg vaj

Elkészítése:

Tészta:

A tojást a cukorral, mézzel, fűszerkeverékkel, zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad.

Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá a tejföllel együtt, majd jól összedolgozzuk.

4 cipóra osztjuk és fél órát pihentetjük.

Előkészítünk 22*34 cm-es tepsit. A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra melegített sütőben, egyenként 5 perc alatt világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kemény fog maradni!

A lapokat egymásra tesszük.

Krém:

A búzadarát a tejjel, cukrokkal, sóval sűrűre felfőzzük. A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük.

A kihűlt krémeket összekeverjük, ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd vajjal habosra keverjük.

Összeállítás:

A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük.

Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét és befedjük a 2. lappal. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd a krémet. Befedjük a 4. lappal.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük.

Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Először a csokoládét jelöljük ki a csokin, utána vágjuk át a tésztát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!