Krémes-mákos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*37 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 100 g darált mák
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál rumaroma
- 1/2 teáskanál sütőpor
Krém:
- 1 liter tej
- 70 g cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 g fehér csokoládé
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 200 ml habtejszín
- 1 cs zselatinfix (opcionális)
Tetejére:
- 500 ml habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük az aromát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, mákot és a sütőport.
A mákos masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Krém:
A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral és a pudingporokkal, majd fokozatosan felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük közben. Sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét is. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a krémbe. A krém, mint a képeken is látszik, eléggé lágy lesz még a hűtés ellenére is. Aki szeretne, tegyen bele nyugodtan 1 zacskó zselatinfixet ezen a ponton nyugodtan!
Összeállítás:
A lapot tegyük vissza a tepsibe vagy egy tálcára és tegyünk köré egy magasabb falú süteménykeretet. Simítsuk rá a lapra a kerémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap simítsuk rá a tejszínhab felét, a másik felével díszítsük ízlés szerint.