Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes-mákos szelet recept

Krémes-mákos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24*37 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 evőkanál cukor
    • 100 g darált mák
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál rumaroma
    • 1/2 teáskanál sütőpor

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 70 g cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 200 g fehér csokoládé
    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • 200 ml habtejszín
    • 1 cs zselatinfix (opcionális)

    Tetejére:

    • 500 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük az aromát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, mákot és a sütőport.

    A mákos masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Krém:

    A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral és a pudingporokkal, majd fokozatosan felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük közben. Sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét is. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Ezután kihűtjük.

    A tejszínt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a krémbe. A krém, mint a képeken is látszik, eléggé lágy lesz még a hűtés ellenére is. Aki szeretne, tegyen bele nyugodtan 1 zacskó zselatinfixet ezen a ponton nyugodtan!

    Összeállítás:

    A lapot tegyük vissza a tepsibe vagy egy tálcára és tegyünk köré egy magasabb falú süteménykeretet. Simítsuk rá a lapra a kerémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap simítsuk rá a tejszínhab felét, a másik felével díszítsük ízlés szerint.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá