Hozzávalók egy 24*37 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük az aromát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, mákot és a sütőport.
A mákos masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral és a pudingporokkal, majd fokozatosan felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük közben. Sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét is. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a krémbe. A krém, mint a képeken is látszik, eléggé lágy lesz még a hűtés ellenére is. Aki szeretne, tegyen bele nyugodtan 1 zacskó zselatinfixet ezen a ponton nyugodtan!
A lapot tegyük vissza a tepsibe vagy egy tálcára és tegyünk köré egy magasabb falú süteménykeretet. Simítsuk rá a lapra a kerémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap simítsuk rá a tejszínhab felét, a másik felével díszítsük ízlés szerint.