Krémes-mákos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 24*37 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 100 g darált mák
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1/2 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 1 liter tej
  • 70 g cukor
  • 6 tojássárgája
  • 200 g fehér csokoládé
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 cs zselatinfix (opcionális)

Tetejére:

  • 500 ml habtejszín

Elkészítése:

Tészta:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük az aromát is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, mákot és a sütőport.

A mákos masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Krém:

A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral és a pudingporokkal, majd fokozatosan felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük közben. Sűrűre felfőzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét is. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Ezután kihűtjük.

A tejszínt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a krémbe. A krém, mint a képeken is látszik, eléggé lágy lesz még a hűtés ellenére is. Aki szeretne, tegyen bele nyugodtan 1 zacskó zselatinfixet ezen a ponton nyugodtan!

Összeállítás:

A lapot tegyük vissza a tepsibe vagy egy tálcára és tegyünk köré egy magasabb falú süteménykeretet. Simítsuk rá a lapra a kerémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap simítsuk rá a tejszínhab felét, a másik felével díszítsük ízlés szerint.