Krémes, cseresznyés sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl étolaj
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek víz
- 1 cs sütőpor
- kb 40 dkg cseresznye (magozott)
Krém:
- 4 dl tej
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.
Kivajazott, lisztezett, 20*36 cm-es tepsibe először a sárga tésztát öntjük bele, majd erre rásimítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta tetején, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük a krémet. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félretesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém).
A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg, felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.
Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felvágjuk.