Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kráter szeletek recept

Kráter szeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag epres pudingpor
    • 8 dl tej
    • 6 evőkanál cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felvert habja

    A mázhoz:

    • 1 nagy pohár (450 g) 20 %-os tejföl
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.

    Az 5 tojás sárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, valamint az olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fele tésztát, elsimítjuk, a másik felébe keverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot és előmelegített sütőben (180 fok) megsütjük. Ez kb 40 perc, tűpróbát végezzünk!

    A máz hozzávalóit összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá