Kráter szeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 tojás sárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 tojásfehérje felvert habja

A mázhoz:

  • 1 nagy pohár (450 g) 20 %-os tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.

Az 5 tojás sárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, valamint az olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fele tésztát, elsimítjuk, a másik felébe keverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot és előmelegített sütőben (180 fok) megsütjük. Ez kb 40 perc, tűpróbát végezzünk!

A máz hozzávalóit összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.