Köttbullar, a svéd fasírtgolyó recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés hús (lapocka, dagadó, tarja…)
- 40 dkg marha hús (lapocka, comb…)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- 10 dkg vaj
- áfonyalekvár
Szószhoz:
- 2-3 ek kukoricaliszt
- 1/2 dl szójaszósz
- 3 dl főzőtejszín
Körethez:
- 80 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1-2 dl tej
- só
Elkészítése:
A húsokat ledarálom a vöröshagymával együtt, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és összegyúrom.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle és a felhevített vajon, közepes tűzön pirosra sütöm minden oldalról.
Kiszedem egy tányérra és félre teszem.
A serpenyőben visszamaradt vajon picit megpirítom a kukoricalisztet, hozzáadom a szójaszószt, tejszínt és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A krumplit meghámozom, feldarabolom, sós vízben megfőzöm, leszűröm és krumplinyomóval összetöröm.
Hozzáadom a vajat, a tejet és habosra keverem.
Tálaláskor a krumplipürét és áfonyalekvárt tányérra szedem, mellé halmozom a húsgolyókat (8-9 db) és meglocsolom a tejszínes mártással.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.