Köttbullar, a svéd fasírtgolyó recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertés hús (lapocka, dagadó, tarja…)
- 40 dkg marha hús (lapocka, comb…)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- 10 dkg vaj
- áfonyalekvár
Szószhoz:
- 2-3 ek kukoricaliszt
- 1/2 dl szójaszósz
- 3 dl főzőtejszín
Körethez:
- 80 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1-2 dl tej
- só
Elkészítése:
A húsokat ledarálom a vöröshagymával együtt, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és összegyúrom.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle és a felhevített vajon, közepes tűzön pirosra sütöm minden oldalról.
Kiszedem egy tányérra és félre teszem.
A serpenyőben visszamaradt vajon picit megpirítom a kukoricalisztet, hozzáadom a szójaszószt, tejszínt és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A krumplit meghámozom, feldarabolom, sós vízben megfőzöm, leszűröm és krumplinyomóval összetöröm.
Hozzáadom a vajat, a tejet és habosra keverem.
Tálaláskor a krumplipürét és áfonyalekvárt tányérra szedem, mellé halmozom a húsgolyókat (8-9 db) és meglocsolom a tejszínes mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »