Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Köttbullar, a svéd fasírtgolyó recept

Köttbullar, a svéd fasírtgolyó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertés hús (lapocka, dagadó, tarja…)
    • 40 dkg marha hús (lapocka, comb…)
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • 10 dkg vaj
    • áfonyalekvár

    Szószhoz:

    • 2-3 ek kukoricaliszt
    • 1/2 dl szójaszósz
    • 3 dl főzőtejszín

    Körethez:

    • 80 dkg burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 1-2 dl tej

    Elkészítése:

    A húsokat ledarálom a vöröshagymával együtt, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és összegyúrom.

    Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle és a felhevített vajon, közepes tűzön pirosra sütöm minden oldalról.

    Kiszedem egy tányérra és félre teszem.

    A serpenyőben visszamaradt vajon picit megpirítom a kukoricalisztet, hozzáadom a szójaszószt, tejszínt és addig főzöm, amíg besűrűsödik.

    A krumplit meghámozom, feldarabolom, sós vízben megfőzöm, leszűröm és krumplinyomóval összetöröm.

    Hozzáadom a vajat, a tejet és habosra keverem.

    Tálaláskor a krumplipürét és áfonyalekvárt tányérra szedem, mellé halmozom a húsgolyókat (8-9 db) és meglocsolom a tejszínes mártással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá