Köttbullar, a svéd fasírtgolyó recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertés hús (lapocka, dagadó, tarja…)
- 40 dkg marha hús (lapocka, comb…)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- 10 dkg vaj
- áfonyalekvár
Szószhoz:
- 2-3 ek kukoricaliszt
- 1/2 dl szójaszósz
- 3 dl főzőtejszín
Körethez:
- 80 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1-2 dl tej
- só
Elkészítése:
A húsokat ledarálom a vöröshagymával együtt, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és összegyúrom.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle és a felhevített vajon, közepes tűzön pirosra sütöm minden oldalról.
Kiszedem egy tányérra és félre teszem.
A serpenyőben visszamaradt vajon picit megpirítom a kukoricalisztet, hozzáadom a szójaszószt, tejszínt és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A krumplit meghámozom, feldarabolom, sós vízben megfőzöm, leszűröm és krumplinyomóval összetöröm.
Hozzáadom a vajat, a tejet és habosra keverem.
Tálaláskor a krumplipürét és áfonyalekvárt tányérra szedem, mellé halmozom a húsgolyókat (8-9 db) és meglocsolom a tejszínes mártással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »