Kossuth kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 38 dkg vaj
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 42 dkg kristálycukor
- 42 dkg rétesliszt
- 1,5 db citrom
- 1 csipet só
A tetejére:
- 15 dkg dió (durvára tört)
- 2 csapott evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.
A masszához keverjük a lisztet, majd kis adagokban, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot úgy, hogy nehogy összetörjük.
A tésztát egy nagyobb tepsibe simítjuk és rászórjuk a cukorral elkevert diót.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a sütemény kihűlt, egy pohárral kifliformákat szaggatunk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









