Kossuth kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 38 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 42 dkg kristálycukor
  • 42 dkg rétesliszt
  • 1,5 db citrom
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 15 dkg dió (durvára tört)
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.

Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.

A masszához keverjük a lisztet, majd kis adagokban, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot úgy, hogy nehogy összetörjük.

A tésztát egy nagyobb tepsibe simítjuk és rászórjuk a cukorral elkevert diót.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a sütemény kihűlt, egy pohárral kifliformákat szaggatunk belőle.