Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kölesmálé szilvával recept

Kölesmálé szilvával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 26*30 cm-es tepsihez:

    • 1 l tej
    • 25 dkg köles
    • 2 teáskanál folyékony édesítő vagy cukor
    • 3 dkg vaj
    • 20 dkg túró
    • fél citrom reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • 15 dkg baracklekvár
    • 15 dkg 20 %-os tejföl
    • 20 dkg aszalt szilva
    • szilvalekvár

    Elkészítése:

    A kölest langyos vízben tenyérrel háromszor jól átdörzsöljük, majd lecsepegtetjük. Ekkor felöntjük a tejjel és puhára főzzük. Mikor megfőtt beletesszük az édesítőt és a vajat és jól összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.

    Hűtés után a túrót, vanília magjait, tojássárgkat elkeverjük a kölessel, a fehérjét habbá verve óvatosan a masszához adjuk.

    A tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát egyenletesen elterítjük benne. A baracklekvárt és a tejfölt összekavarjuk, majd a massza tetején egyenletesen elsimítjuk.

    Az aszalt szilvát kettévágjuk és tetszés szerint a szilvalekvárral, a massza tetejére tesszük.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.

    Lehet más gyümölccsel is készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá