Kölesmálé szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26*30 cm-es tepsihez:
- 1 l tej
- 25 dkg köles
- 2 teáskanál folyékony édesítő vagy cukor
- 3 dkg vaj
- 20 dkg túró
- fél citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg aszalt szilva
- szilvalekvár
Elkészítése:
A kölest langyos vízben tenyérrel háromszor jól átdörzsöljük, majd lecsepegtetjük. Ekkor felöntjük a tejjel és puhára főzzük. Mikor megfőtt beletesszük az édesítőt és a vajat és jól összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Hűtés után a túrót, vanília magjait, tojássárgkat elkeverjük a kölessel, a fehérjét habbá verve óvatosan a masszához adjuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát egyenletesen elterítjük benne. A baracklekvárt és a tejfölt összekavarjuk, majd a massza tetején egyenletesen elsimítjuk.
Az aszalt szilvát kettévágjuk és tetszés szerint a szilvalekvárral, a massza tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
Lehet más gyümölccsel is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »