Kölesmálé szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26*30 cm-es tepsihez:
- 1 l tej
- 25 dkg köles
- 2 teáskanál folyékony édesítő vagy cukor
- 3 dkg vaj
- 20 dkg túró
- fél citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg aszalt szilva
- szilvalekvár
Elkészítése:
A kölest langyos vízben tenyérrel háromszor jól átdörzsöljük, majd lecsepegtetjük. Ekkor felöntjük a tejjel és puhára főzzük. Mikor megfőtt beletesszük az édesítőt és a vajat és jól összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Hűtés után a túrót, vanília magjait, tojássárgkat elkeverjük a kölessel, a fehérjét habbá verve óvatosan a masszához adjuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát egyenletesen elterítjük benne. A baracklekvárt és a tejfölt összekavarjuk, majd a massza tetején egyenletesen elsimítjuk.
Az aszalt szilvát kettévágjuk és tetszés szerint a szilvalekvárral, a massza tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
Lehet más gyümölccsel is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »