Kölesmálé szilvával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 26*30 cm-es tepsihez:
- 1 l tej
- 25 dkg köles
- 2 teáskanál folyékony édesítő vagy cukor
- 3 dkg vaj
- 20 dkg túró
- fél citrom reszelt héja
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg aszalt szilva
- szilvalekvár
Elkészítése:
A kölest langyos vízben tenyérrel háromszor jól átdörzsöljük, majd lecsepegtetjük. Ekkor felöntjük a tejjel és puhára főzzük. Mikor megfőtt beletesszük az édesítőt és a vajat és jól összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Hűtés után a túrót, vanília magjait, tojássárgkat elkeverjük a kölessel, a fehérjét habbá verve óvatosan a masszához adjuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát egyenletesen elterítjük benne. A baracklekvárt és a tejfölt összekavarjuk, majd a massza tetején egyenletesen elsimítjuk.
Az aszalt szilvát kettévágjuk és tetszés szerint a szilvalekvárral, a massza tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
Lehet más gyümölccsel is készíteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.