Kölesmálé szilvával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26*30 cm-es tepsihez:
- 1 l tej
- 25 dkg köles
- 2 teáskanál folyékony édesítő vagy cukor
- 3 dkg vaj
- 20 dkg túró
- fél citrom reszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 1 vaníliarúd kikapart magja
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg 20 %-os tejföl
- 20 dkg aszalt szilva
- szilvalekvár
Elkészítése:
A kölest langyos vízben tenyérrel háromszor jól átdörzsöljük, majd lecsepegtetjük. Ekkor felöntjük a tejjel és puhára főzzük. Mikor megfőtt beletesszük az édesítőt és a vajat és jól összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.
Hűtés után a túrót, vanília magjait, tojássárgkat elkeverjük a kölessel, a fehérjét habbá verve óvatosan a masszához adjuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát egyenletesen elterítjük benne. A baracklekvárt és a tejfölt összekavarjuk, majd a massza tetején egyenletesen elsimítjuk.
Az aszalt szilvát kettévágjuk és tetszés szerint a szilvalekvárral, a massza tetejére tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
Lehet más gyümölccsel is készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









