Kölesmálé szilvával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 26*30 cm-es tepsihez:

  • 1 l tej
  • 25 dkg köles
  • 2 teáskanál folyékony édesítő vagy cukor
  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg túró
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 tojás szétválasztva
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 15 dkg baracklekvár
  • 15 dkg 20 %-os tejföl
  • 20 dkg aszalt szilva
  • szilvalekvár

Elkészítése:

A kölest langyos vízben tenyérrel háromszor jól átdörzsöljük, majd lecsepegtetjük. Ekkor felöntjük a tejjel és puhára főzzük. Mikor megfőtt beletesszük az édesítőt és a vajat és jól összekeverjük, majd hagyjuk hűlni.

Hűtés után a túrót, vanília magjait, tojássárgkat elkeverjük a kölessel, a fehérjét habbá verve óvatosan a masszához adjuk.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, a masszát egyenletesen elterítjük benne. A baracklekvárt és a tejfölt összekavarjuk, majd a massza tetején egyenletesen elsimítjuk.

Az aszalt szilvát kettévágjuk és tetszés szerint a szilvalekvárral, a massza tetejére tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.

Lehet más gyümölccsel is készíteni.