Kókuszos roló recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
Töltelék:
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 8 dl tej
- 12,5 dkg vaj
Csokoládés máz:
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 12,5 dkg vaj
- 2 evőkanál tej
Hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A töltelékhez a pudingport 2 dl tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajat, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A langyos tejbe egy teáskanál cukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet és a porcukrot tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd az egészet egy rugalmas tésztává dagasztjuk. Cipót formázunk, letakarjuk egy konyharuhával, és 20 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 1 cm széles csíkokra vágjuk. A rolóformákat kivajazzuk, majd a tésztacsíkokat enyhe fedéssel feltekerjük rájuk.
A rolókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a formákról.
A vaníliakrémmel megtöltjük a rolókat egy csillagcsöves nyomózsák segítségével.
A csokoládémázhoz a vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet egy lábasban alacsony lángon összeolvasztjuk. Folyamatosan kevergetve épp csak összeforraljuk, amíg a vaj teljesen elolvad. A megtöltött rolókat egy villa segítségével a mázba mártjuk vagy kanállal leöntjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Rácson vagy tálcán hagyjuk megszáradni, majd fogyasztás előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »