Kókuszos roló recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg zsír
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
Töltelék:
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 8 dl tej
- 12,5 dkg vaj
Csokoládés máz:
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 12,5 dkg vaj
- 2 evőkanál tej
Hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A töltelékhez a pudingport 2 dl tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajat, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A langyos tejbe egy teáskanál cukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet és a porcukrot tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd az egészet egy rugalmas tésztává dagasztjuk. Cipót formázunk, letakarjuk egy konyharuhával, és 20 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 1 cm széles csíkokra vágjuk. A rolóformákat kivajazzuk, majd a tésztacsíkokat enyhe fedéssel feltekerjük rájuk.
A rolókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a formákról.
A vaníliakrémmel megtöltjük a rolókat egy csillagcsöves nyomózsák segítségével.
A csokoládémázhoz a vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet egy lábasban alacsony lángon összeolvasztjuk. Folyamatosan kevergetve épp csak összeforraljuk, amíg a vaj teljesen elolvad. A megtöltött rolókat egy villa segítségével a mázba mártjuk vagy kanállal leöntjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Rácson vagy tálcán hagyjuk megszáradni, majd fogyasztás előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »