Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos roló recept

Kókuszos roló
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 5 dkg porcukor
    • 8 dkg zsír
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl tej

    Töltelék:

    • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 8 dl tej
    • 12,5 dkg vaj

    Csokoládés máz:

    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 12,5 dkg vaj
    • 2 evőkanál tej

    Hempergetéshez:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A töltelékhez a pudingport 2 dl tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajat, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

    A langyos tejbe egy teáskanál cukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet és a porcukrot tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd az egészet egy rugalmas tésztává dagasztjuk. Cipót formázunk, letakarjuk egy konyharuhával, és 20 percig pihentetjük.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 1 cm széles csíkokra vágjuk. A rolóformákat kivajazzuk, majd a tésztacsíkokat enyhe fedéssel feltekerjük rájuk.

    A rolókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a formákról.

    A vaníliakrémmel megtöltjük a rolókat egy csillagcsöves nyomózsák segítségével.

    A csokoládémázhoz a vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet egy lábasban alacsony lángon összeolvasztjuk. Folyamatosan kevergetve épp csak összeforraljuk, amíg a vaj teljesen elolvad. A megtöltött rolókat egy villa segítségével a mázba mártjuk vagy kanállal leöntjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Rácson vagy tálcán hagyjuk megszáradni, majd fogyasztás előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek