Kókuszos pöffeteg recept
Hozzávalók:
- 24 dkg finomliszt
- csipet só
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kókuszreszelékkel és a citrom héjával.
Egy másik tálban a megolvasztott margarint simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
A két részt összedolgozzuk és becsomagolva egy órát pihentetjük hűtőben.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából diónyi gombócokat sodrunk, amit megforgatunk porcukorban és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, egymás között egy kevés helyet hagyva, mert terülnek sütés közben.
Kb 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










