Kókuszos pöffeteg recept

Hozzávalók:
- 24 dkg finomliszt
- csipet só
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 9 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kókuszreszelékkel és a citrom héjával.
Egy másik tálban a megolvasztott margarint simára keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
A két részt összedolgozzuk és becsomagolva egy órát pihentetjük hűtőben.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából diónyi gombócokat sodrunk, amit megforgatunk porcukorban és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk, egymás között egy kevés helyet hagyva, mert terülnek sütés közben.
Kb 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »