Kókuszos-mangós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db érett mangó
Pisztáciás ropogós:
- 50 g pisztácia
- 1 tk matcha tea por
- 50 g nádcukor
- 50 g vaj
- 50 g liszt
Krém:
- 400 ml kókusztej (konzerv)
- 2 dl habtejszín
- 20 g zselatin
- vaníliaaroma
- reszelt citromhéj
- folyékony édesítőszer
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk, majd a liszttel, a nádcukorral, a matcha tea porral és a vajjal összegyúrjuk.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk 18 cm átmérőjű körré, majd 7 percig sütjük.
A mangót meghámozzuk, egyik felét vékonyra szeleteljük, a másik felét k. fél cm-esre kockázzuk.
A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.
A kókusztejet vaníliával, reszelt citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a zselatint.
Kapcsos tortaformában egymásra rétegezzük a hozzávalókat: a pisztáciás ropogóst megkenjük kevés krémmel, majd rátesszük a szeletelt mangót, erre újabb krémet kenünk, melyet megszórunk a kockázott mangóval, végül rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük dermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »