Kókuszos-mangós torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db érett mangó
Pisztáciás ropogós:
- 50 g pisztácia
- 1 tk matcha tea por
- 50 g nádcukor
- 50 g vaj
- 50 g liszt
Krém:
- 400 ml kókusztej (konzerv)
- 2 dl habtejszín
- 20 g zselatin
- vaníliaaroma
- reszelt citromhéj
- folyékony édesítőszer
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk, majd a liszttel, a nádcukorral, a matcha tea porral és a vajjal összegyúrjuk.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk 18 cm átmérőjű körré, majd 7 percig sütjük.
A mangót meghámozzuk, egyik felét vékonyra szeleteljük, a másik felét k. fél cm-esre kockázzuk.
A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.
A kókusztejet vaníliával, reszelt citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a zselatint.
Kapcsos tortaformában egymásra rétegezzük a hozzávalókat: a pisztáciás ropogóst megkenjük kevés krémmel, majd rátesszük a szeletelt mangót, erre újabb krémet kenünk, melyet megszórunk a kockázott mangóval, végül rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük dermedni.