Kókuszos kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához: közepes méretű tepsibe
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 10-15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 lapos kk fahéj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- kb. 2-3 ek tejföl
Krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vaj
- 5 ek porcukor
- 1 dl rum
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- sárgabaracklekvár
Mázhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg elkészítjük a krémet.
A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a rumot a kókuszt is, végül pedig a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát ketté vágjuk, egyik felét vajazott-lisztezett tepsibe nyújtjuk ki,hogy pereme is legyen vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral a tésztát, rá simítjuk a kókuszos krémet és ráborítjuk a tészta másik felét. Megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A mázhoz a sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. Mikor megsült a süti kivesszük a sütőből rákenjük a mázat és visszatesszük a még meleg sütőbe, 2-3 perc alatt megszilárdul a máz. Kihűlés után rögtön szeletelhető.