Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kocka recept

Kókuszos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához: közepes méretű tepsibe

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 2 evőkanál kakaó
    • 10-15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 lapos kk fahéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • kb. 2-3 ek tejföl

    Krémhez:

    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg vaj
    • 5 ek porcukor
    • 1 dl rum
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • sárgabaracklekvár

    Mázhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg elkészítjük a krémet.
    A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a rumot a kókuszt is, végül pedig a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
    A tésztát ketté vágjuk, egyik felét vajazott-lisztezett tepsibe nyújtjuk ki,hogy pereme is legyen vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral a tésztát, rá simítjuk a kókuszos krémet és ráborítjuk a tészta másik felét. Megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
    A mázhoz a sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. Mikor megsült a süti kivesszük a sütőből rákenjük a mázat és visszatesszük a még meleg sütőbe, 2-3 perc alatt megszilárdul a máz. Kihűlés után rögtön szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá