Hozzávalók:
Tésztához: közepes méretű tepsibe
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg elkészítjük a krémet.
A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a rumot a kókuszt is, végül pedig a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát ketté vágjuk, egyik felét vajazott-lisztezett tepsibe nyújtjuk ki,hogy pereme is legyen vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral a tésztát, rá simítjuk a kókuszos krémet és ráborítjuk a tészta másik felét. Megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A mázhoz a sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. Mikor megsült a süti kivesszük a sütőből rákenjük a mázat és visszatesszük a még meleg sütőbe, 2-3 perc alatt megszilárdul a máz. Kihűlés után rögtön szeletelhető.