Kókuszos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához: közepes méretű tepsibe

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 lapos kk fahéj
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • kb. 2-3 ek tejföl

Krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • 1 dl rum
  • 5 tojás fehérje
  • sárgabaracklekvár

Mázhoz:

  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg elkészítjük a krémet.
A krémhez a szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a rumot a kókuszt is, végül pedig a felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát ketté vágjuk, egyik felét vajazott-lisztezett tepsibe nyújtjuk ki,hogy pereme is legyen vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük lekvárral a tésztát, rá simítjuk a kókuszos krémet és ráborítjuk a tészta másik felét. Megszurkáljuk a tetejét és 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A mázhoz a sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. Mikor megsült a süti kivesszük a sütőből rákenjük a mázat és visszatesszük a még meleg sütőbe, 2-3 perc alatt megszilárdul a máz. Kihűlés után rögtön szeletelhető.