Kókuszos fenyők gluténmentesen recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10-15 dkg eritrit
- vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- fél dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- nyírfaporcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A rizslisztet, sütőport, eritritet, a kókuszreszeléket hozzáadjuk a margarint, összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliát is és a tojást, valamint a tejet. Ez a tojás nagyságától függően eltérhet. A tésztának könnyen gyúrhatónak, de semmiképp sem ragacsosnak kell lennie.
A tésztát kekszkinyomóba töltjük és tetszés szerinti formákat nyomunk sütőlemezre (én most a fenyőfa tárcsát választottam).
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Elméletileg kekszes dobozban sokáig eláll, nálunk 2 napig “állt el”….
Nekem ebből a mennyiségből 2 tepsivel lett.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/636
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.