Kókuszos fenyők gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10-15 dkg eritrit
- vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- nyírfaporcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A rizslisztet, sütőport, eritritet, a kókuszreszeléket hozzáadjuk a margarint, összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliát is és a tojást, valamint a tejet. Ez a tojás nagyságától függően eltérhet. A tésztának könnyen gyúrhatónak, de semmiképp sem ragacsosnak kell lennie.
A tésztát kekszkinyomóba töltjük és tetszés szerinti formákat nyomunk sütőlemezre (én most a fenyőfa tárcsát választottam).
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Elméletileg kekszes dobozban sokáig eláll, nálunk 2 napig “állt el”….
Nekem ebből a mennyiségből 2 tepsivel lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »