Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos fenyők gluténmentesen recept

Kókuszos fenyők gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizsliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10-15 dkg eritrit
    • vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • fél dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • nyírfaporcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A rizslisztet, sütőport, eritritet, a kókuszreszeléket hozzáadjuk a margarint, összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliát is és a tojást, valamint a tejet. Ez a tojás nagyságától függően eltérhet. A tésztának könnyen gyúrhatónak, de semmiképp sem ragacsosnak kell lennie.

    A tésztát kekszkinyomóba töltjük és tetszés szerinti formákat nyomunk sütőlemezre (én most a fenyőfa tárcsát választottam).

    Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Elméletileg kekszes dobozban sokáig eláll, nálunk 2 napig “állt el”….
    Nekem ebből a mennyiségből 2 tepsivel lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá