Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes tarka szelet recept

Kókuszkrémes tarka szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 40 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 1,8 dl étolaj
    • 3 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 tasak tejszínes pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg vaj

    Máz:

    • 15 dkg étcsokoládé + 1 ek étolaj
    • 5 dkg fehér csokoládé + 1 mk étolaj

    Elkészítése:

    A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.

    A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta 3/4-ed részét beleöntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát és nyolcasokat írunk vele a tésztába. Tehát a kakaós masszát “belefésüljük” a sárga masszába.

    200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!

    A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük.

    A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.

    Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam. Úgyszintén a fehér csokoládét is az olajjal.

    A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. Kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk.

    A csoki dermedése után forróvizes késsel szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá