Kókuszkrémes tarka szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1,8 dl étolaj
  • 3 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 tasak tejszínes pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj

Máz:

  • 15 dkg étcsokoládé + 1 ek étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé + 1 mk étolaj

Elkészítése:

A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elkevert lisztet is.

A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta 3/4-ed részét beleöntjük. A tepsit egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne a sárga massza. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaóport és a tepsiben várakozó tésztára egyenletesen ráöntjük. Fogunk egy villát és nyolcasokat írunk vele a tésztába. Tehát a kakaós masszát “belefésüljük” a sárga masszába.

200 fokra melegítet sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor szilárd a teteje egy fóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen a sütemény teteje. Mindenkinek más a sütője, javaslom, hogy TŰPRÓBÁIG süsse!

A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és vajjal habosra keverjük.

A megsült, kihűlt tésztára simítjuk a krémet és a csokoládékkal bevonjuk.

Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam. Úgyszintén a fehér csokoládét is az olajjal.

A krémre csurgatjuk először az étcsokoládét, majd hosszában és keresztben is a fehér csokoládét vékony csíkokban. Kés hegyével a fehér csokoládét a barnába húzogatjuk.

A csoki dermedése után forróvizes késsel szeletelhető.