Kókuszkrémes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb 3 dl tej
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4,5 evőkanál liszt
- 2,5 teáskanál vaníliakivonat
- 7,5 evőkanál porcukor
- 7,5 dkg vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Krémes töltelék elkészítése:
Első lépésként készítsük el a kókuszos krémet, mert annak hűlnie kell. Egy tálban keverjük simára a lisztet a tejjel, majd adjuk hozzá a kókuszreszelék felét. Folyamatos keverés közben főzzük sűrűre. Amint kihűlt, ízesítsük vaníliával és cukorral, majd dolgozzuk el benne a vajat és az többi kókuszreszeléket.
Tészta előkészítése:
Egy tálban gyúrjuk össze a tészta összetevőit, annyi tejjel, hogy könnyen formázható legyen a massza. Osszuk kettő egyenlő részre. Egy enyhén porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki mindkét részt 20*30 cm-es méretűre.
Rétegezés:
Egy tepsibe helyezzük az első tésztalapot. Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tegyük rá a következő tésztalapot. A maradék krémet kenjük rá, majd vonjuk be a csokimázzal.
Csokoládémáz:
Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét az olajjal, majd kenjük meg vele a sütemény tetejét.
Helyezzük a desszertet néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a máz megdermedjen. Miután kellőképpen lehűlt, vágjuk kisebb kockákra és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »