Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs recept

Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 50 ml étolaj
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg őrölt mák
    • csipet só
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 20 dkg finomra reszelt sütőtök
    • késhegynyi szódabikarbóna

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 8 dkg porcukor
    • 1 kk vaníliakivonat

    Csokoládémáz:

    • 8 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 3 ek kakaópor
    • 1 ek víz

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, a gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával, fahéjjal elkevert lisztet, hozzáadjuk az étolajat, a mákot és a sütőtököt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk.

    Kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Ha a piskóta megsült egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, ízesítjük vaníliával és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A piskótát kitekerjük, rásimítjuk a krémet és visszatekerjük.

    A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá