Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszkrémes-mákos sütőtöktekercs

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 3 nagy tojás
  • 15 dkg cukor
  • 50 ml étolaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mák
  • csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 20 dkg finomra reszelt sütőtök
  • késhegynyi szódabikarbóna

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • 1 kk vaníliakivonat

Csokoládémáz:

  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 ek víz

Elkészítése:

A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, a gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával, fahéjjal elkevert lisztet, hozzáadjuk az étolajat, a mákot és a sütőtököt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk.

Kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha a piskóta megsült egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral, ízesítjük vaníliával és hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A piskótát kitekerjük, rásimítjuk a krémet és visszatekerjük.

A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot.