Kókuszkocka mézes piskótából recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mézes piskótához:
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 21 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg méz
- csipet só
Továbbá:
A mázhoz:
- 8 ek tej vagy víz
- 3 ek kakaópor
- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
- rum ízlés szerint
- 25 dkg vaj
Hempergetéshez:
- kb. 2 csomag kókuszreszelék
Elkészítése:
Az egész tojásokat tálba ütöttem,magas fokozaton géppel kifehéredésig (sokszorosára nő a térfogata)kevertem.Cukrot kanalanként beleadagoltam, csipet sót,mézet pedig lassan belecsorgattam.
Mikor már krém sűrűségű volt a tojáshabom beleszitáltam a lisztet, sütőport 2 -szeri adagban, elkevertem.
Kisebb tepsit (23×32 -es ) sütőpapírral béleltem, beleöntöttem a piskótát.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tettem, félidőbe 170 fokra állítottam a sütőt.
Kb. 30 – 35 percet sült (elektromos sütőm van), sütőnként az érték változhat. Rácsra téve kihűtjük.
A mázhoz a tejet/vizet elkeverjük a kakaóporral, cukorral (én most csak 2 ek. kakaóport tettem bele és kb. 8 kocka étcsokit), alacsony lángon elkezdjük melegíteni, vajat is beletesszük, nem szoktam felforralni, amint elolvad a vaj elzárom a tüzet.
Alaposan elkeverjük, rummal ízesítjük. Langyosan már lehet belemártani a felvágott piskótakockákat és kókuszreszelékbe forgatni.
Érdemes a mázból másfél adagot készíteni nekem nem lett elég.
Sima piskótával is el lehet készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »