Kókuszkocka mézes piskótából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A mézes piskótához:

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 21 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg méz
  • csipet só

Továbbá:

A mázhoz:

  • 8 ek tej vagy víz
  • 3 ek kakaópor
  • 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
  • rum ízlés szerint
  • 25 dkg vaj

Hempergetéshez:

  • kb. 2 csomag kókuszreszelék

Elkészítése:

Az egész tojásokat tálba ütöttem,magas fokozaton géppel kifehéredésig (sokszorosára nő a térfogata)kevertem.Cukrot kanalanként beleadagoltam, csipet sót,mézet pedig lassan belecsorgattam.

Mikor már krém sűrűségű volt a tojáshabom beleszitáltam a lisztet, sütőport 2 -szeri adagban, elkevertem.

Kisebb tepsit (23×32 -es ) sütőpapírral béleltem, beleöntöttem a piskótát.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tettem, félidőbe 170 fokra állítottam a sütőt.

Kb. 30 – 35 percet sült (elektromos sütőm van), sütőnként az érték változhat. Rácsra téve kihűtjük.

A mázhoz a tejet/vizet elkeverjük a kakaóporral, cukorral (én most csak 2 ek. kakaóport tettem bele és kb. 8 kocka étcsokit), alacsony lángon elkezdjük melegíteni, vajat is beletesszük, nem szoktam felforralni, amint elolvad a vaj elzárom a tüzet.

Alaposan elkeverjük, rummal ízesítjük. Langyosan már lehet belemártani a felvágott piskótakockákat és kókuszreszelékbe forgatni.

Érdemes a mázból másfél adagot készíteni nekem nem lett elég.

Sima piskótával is el lehet készíteni.