Kókuszkocka Katától recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 18 dkg eritrit vagy cukor
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél cs sütőpor
- 2 dl tej
- csipet só
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg eritrit vagy cukor
- 6 evőkanál tej
- 8 dkg kakaópor
- 20-30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A cukrot, mézet, tojást, margarint, csipet sót robotgéppel habosra keverjük, beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport.
Fakanállal összekeverjük, sütőpapírral bélelt 45*35 cm-es tepsibe öntjük és 175 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Ha kisebb tepsibe tesszük, akkor vastagabb tésztát kapunk és tovább kell sütni.
A krém hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kockára vágott tésztát belemártjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk, majd jól kihűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »










