Kókuszkocka recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 ek olvasztott méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél cs sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
A bevonathoz:
- 3 ek kakaópor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a margarint keverjük ki a cukorral, tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Egy 20*32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb 30 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve, hűtsük ki. Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjuk fel ízlés szerint.
A bevonat hozzávalóit felmelegítjük (a kókuszreszelék kivételével) és a süteményt belemártogatjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









