Kókuszkocka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 ek olvasztott méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
A bevonathoz:
- 3 ek kakaópor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a margarint keverjük ki a cukorral, tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Egy 20*32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb 30 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve, hűtsük ki. Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjuk fel ízlés szerint.
A bevonat hozzávalóit felmelegítjük (a kókuszreszelék kivételével) és a süteményt belemártogatjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »