Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez
- 2 dl habtejszín
- 400 g tejföl (piros dobozos)
- 1 habfixáló
- 3 ek porcukor
- 1 kisebb citom leve
- 4 db kivi
A tetejére
- 1 csomag tortazselé (színtelen)
- 2,5 dl víz
- 1 ek cukor
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat.
A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk.
A krém elkészítése:
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk.
A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet.
Díszítés:
A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk.
A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk.
Hűtőbe tesszük egy órára, majd szeleteljük.
Tipp:
Nagyon kellemes, üde íze van.
Más gyümölccsel is készíthető.