Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 2 dl habtejszín
  • 400 g tejföl (piros dobozos)
  • 1 habfixáló
  • 3 ek porcukor
  • 1 kisebb citom leve
  • 4 db kivi

A tetejére

  • 1 csomag tortazselé (színtelen)
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek cukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat.

A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához.

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk.

A krém elkészítése:

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk.

A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet.

Díszítés:

A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk.

A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk.

Hűtőbe tesszük egy órára, majd szeleteljük.

Tipp:

Nagyon kellemes, üde íze van.
Más gyümölccsel is készíthető.