Kétszínű epreske recept

Hozzávalók:
- 1 pohár liszt (300 g)
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (200 g)
- 1 pohár joghurt (315 g)
- 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 pohár eper (250 g)
Elkészítése:
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »