Kétszínű epreske

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kétszínű epreske

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt (300 g)
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 pohár cukor (200 g)
  • 1 pohár joghurt (315 g)
  • 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 pohár eper (250 g)

Elkészítése:

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.

A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.

A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük. Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.

Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.

Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.

Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk