Képviselőfánk egészségesebb változatban recept

Elkészítése:
A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll.
A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem.
Ezután habzsákba töltöm a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából.
Előmelegített sütőben kb 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütöm.
Sütés után a fánkok tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg, azt kiszedem.
A krémhez 10-15 dkg cukrot a vaníliás pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg krémhez.
A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom.
Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.
Jó érvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »