Képviselőfánk egészségesebb változatban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 dl víz
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 5 tojás
  • csipet só

Vaníliakrémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 15-20 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése:

A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll.

A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem.

Ezután habzsákba töltöm a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából.

Előmelegített sütőben kb 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütöm.

Sütés után a fánkok tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg, azt kiszedem.

A krémhez 10-15 dkg cukrot a vaníliás pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg krémhez.

A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom.

Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.

Jó érvágyat kívánok hozzá!