Kekszes, réteges sütemény recept
Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg darált dió
- 4 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- kb 150 g vajas keksz
- 1 dl tej fél üveg rumaromával keverve vagy 1 dl rum
- 15 dkg étcsoki
Tetejére:
- kókuszreszelék vagy reszelt fehércsoki
Elkészítése:
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.
A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.
Állandó keverés mellett sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kidolgozzuk az egészet.
A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet.
A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.
Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehércsokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.