Kekszes, réteges sütemény recept

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg darált dió
- 4 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- kb 150 g vajas keksz
- 1 dl tej fél üveg rumaromával keverve vagy 1 dl rum
- 15 dkg étcsoki
Tetejére:
- kókuszreszelék vagy reszelt fehércsoki
Elkészítése:
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.
A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.
Állandó keverés mellett sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kidolgozzuk az egészet.
A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet.
A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.
Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehércsokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »