Kekszes, réteges sütemény recept
Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 15 dkg darált dió
- 4 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg porcukor
Krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- kb 150 g vajas keksz
- 1 dl tej fél üveg rumaromával keverve vagy 1 dl rum
- 15 dkg étcsoki
Tetejére:
- kókuszreszelék vagy reszelt fehércsoki
Elkészítése:
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport.
A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a masszát egyenletesen, majd 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A krémhez a tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, pudingporral és a liszttel, majd a tejet lassan hozzáadva, csomómentesre keverjük az egészet.
Állandó keverés mellett sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan kidolgozzuk az egészet.
A krém felét rákenjük a lapra, majd rumba vagy rumaromás tejbe áztatott keksszel kitesszük a krémet.
A csokit felolvasztjuk, majd a maradék krémbe belekeverjük és a kekszek tetején elsimítjuk.
Kókuszreszelékkel vagy reszelt fehércsokival megszórjuk és pár óra múlva vagy másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










