Kekszes-mogyorókrémes kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 27*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 110 g darált dió vagy más olajos mag
Középső réteg:
- 2 ek mogyorókrém
- kb 250 g vajas vagy háztartási keksz
- tej a mártogatáshoz
Krém:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 700 ml tej
- 125 g szobahőmérsékletű margarin
Tetejére::
- 300 ml tejszínhab
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk.
A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
A lapra langyosan rákenjük a mogyorókrémet, majd a tejben megmártott keksszel kitesszük a tetejét.
A krémhez a pudingporokat, cukrot és tojássárgákat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint, jól kihabosítjuk, majd a sütire öntjük és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig teljesen ki nem hűl.
Amikor a puding megszilárdult a sütin és kihűlt, akkor a tetejére simítjuk a tehszínhabot és ízlés szerint dekoráljuk, majd szeleteljük.