Kekszes-mogyorókrémes kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 110 g darált dió vagy más olajos mag
Középső réteg:
- 2 ek mogyorókrém
- kb 250 g vajas vagy háztartási keksz
- tej a mártogatáshoz
Krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 700 ml tej
- 125 g szobahőmérsékletű margarin
Tetejére::
- 300 ml tejszínhab
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk.
A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
A lapra langyosan rákenjük a mogyorókrémet, majd a tejben megmártott keksszel kitesszük a tetejét.
A krémhez a pudingporokat, cukrot és tojássárgákat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint, jól kihabosítjuk, majd a sütire öntjük és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig teljesen ki nem hűl.
Amikor a puding megszilárdult a sütin és kihűlt, akkor a tetejére simítjuk a tehszínhabot és ízlés szerint dekoráljuk, majd szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »