Kávétorta capuccinós mascarpone krémmel recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 19 dkg cukor
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl meleg víz
- 19 dkg liszt
- 0,75 cs sütőpor
- pici szódabikarbóna
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 ek porcukor
- 1 tk habfixáló
- 2 ek feketekávé (hideg)
- 1 ek vaníliás capuccinó por
Elkészítése:
A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet.A mascarponéhoz keverjük a porcukorral, fixálóval felvert tejszínhabot. Hozzáadjuk a kihűlt kávét és a capuccinó port. Óvatosan elkeverjük.
A kihűlt tortánkat, függőlegesen, hosszában kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a 2/3-ad krémmel. Rátesszük a másik lapot a tetejére, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Habkártyával csíkozhatjuk, egész kávészemekkel díszíthetjük.
1-2 óra állás után szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »