Kókuszos kávés krémes recept

Hozzávalók:
Kókuszos alaphoz:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 6 evőkanál liszt
- 2 db nápolyi lap
Kávés krémhez:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál főzött kávé
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- 5-7 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket verjük fel a cukorral kemény habbá, majd a kókuszreszeléket és a lisztet óvatosan keverjük el benne.
Két darab nápolyi lapot egy tepsi hátán rakjunk egymás mellé.
A kókuszos alapot egyenletesen simítsuk el a nápolyi lapokon.
Előmelegített 170 C° sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
A kávés krém hozzávalóit a ráma kivételével rakjuk egy hőálló tálba.
A tálat rakjuk gőz fölé, amíg lassan elolvadnak a hozzávalók.
Egy fakanál segítségével kevergessük. Ha elolvadtak a gőz felett a hozzávalók, kézi robotgéppel 4-6 perc alatt verjük habosra a kávés krémet.
Rakjuk félre kihűlni a krémet. Ha kihűlt, adjuk hozzá kockákra vágott rámát.
A rámával keverjük habosra a kávés krémet, majd egyenletesen kenjük a kihűlt kókuszos alapunkra.
Egy szűrő segítségével díszítésképpen szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Az elkészült süteményünket rakjuk pár órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »