Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kávés krémes recept

Kókuszos kávés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kókuszos alaphoz:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 db nápolyi lap

    Kávés krémhez:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál főzött kávé
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Díszítéshez:

    • 5-7 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket verjük fel a cukorral kemény habbá, majd a kókuszreszeléket és a lisztet óvatosan keverjük el benne.

    Két darab nápolyi lapot egy tepsi hátán rakjunk egymás mellé.

    A kókuszos alapot egyenletesen simítsuk el a nápolyi lapokon.

    Előmelegített 170 C° sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

    A kávés krém hozzávalóit a ráma kivételével rakjuk egy hőálló tálba.

    A tálat rakjuk gőz fölé, amíg lassan elolvadnak a hozzávalók.

    Egy fakanál segítségével kevergessük. Ha elolvadtak a gőz felett a hozzávalók, kézi robotgéppel 4-6 perc alatt verjük habosra a kávés krémet.

    Rakjuk félre kihűlni a krémet. Ha kihűlt, adjuk hozzá kockákra vágott rámát.

    A rámával keverjük habosra a kávés krémet, majd egyenletesen kenjük a kihűlt kókuszos alapunkra.

    Egy szűrő segítségével díszítésképpen szórjuk meg kókuszreszelékkel.

    Az elkészült süteményünket rakjuk pár órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá