Kókuszos kávés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Kókuszos alaphoz:

  • 7 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 db nápolyi lap

Kávés krémhez:

  • 7 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál főzött kávé
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Díszítéshez:

  • 5-7 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjéket verjük fel a cukorral kemény habbá, majd a kókuszreszeléket és a lisztet óvatosan keverjük el benne.

Két darab nápolyi lapot egy tepsi hátán rakjunk egymás mellé.

A kókuszos alapot egyenletesen simítsuk el a nápolyi lapokon.

Előmelegített 170 C° sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

A kávés krém hozzávalóit a ráma kivételével rakjuk egy hőálló tálba.

A tálat rakjuk gőz fölé, amíg lassan elolvadnak a hozzávalók.

Egy fakanál segítségével kevergessük. Ha elolvadtak a gőz felett a hozzávalók, kézi robotgéppel 4-6 perc alatt verjük habosra a kávés krémet.

Rakjuk félre kihűlni a krémet. Ha kihűlt, adjuk hozzá kockákra vágott rámát.

A rámával keverjük habosra a kávés krémet, majd egyenletesen kenjük a kihűlt kókuszos alapunkra.

Egy szűrő segítségével díszítésképpen szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Az elkészült süteményünket rakjuk pár órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek