Dupla kávés élvezet recept
Hozzávalók 2 piskótához:
Lap:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 24 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 4 ek víz
Mogyorós cappuccino krém:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg teavaj
- 35 dkg margarin
- 10 dkg mogyorós cappuccino por
Összeállítás:
- babapiskóta
- 3 ek nescafe (vagy másmilyen 3 az 1-ben kávé)
- 2-3 ek cukor kevés vízzel elkeverve
Máz:
- kb 10-15 dkg csoki
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Lap 30*40 cm-es tepsiben sütve:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
6 tojást szétválasztunk. A sárgákat jól kihabosítjuk 12 dkg porcukorral és 2 ek langyos vízzel. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverjük.
15 dkg lisztbe belekeverünk 6 g sütőport. A sárgákhoz adjuk felváltva a habot és a lisztes keveréket, óvatosan összedolgozva a masszát, anélkül, hogy a habot összetörnénk.
A kész tésztát egyenletesen a tepsibe öntjük, eligazítjuk, majd betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A maradék alapanyagokból újabb lapot sütünk.
Krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, hogy ne bőrözzön be a tetejre, kihűtjük.
A teavajat és a margarint (de lehet csak teavajjal is készíteni) robotgép segítségével kihabosítjuk a porcukorral (fontos, hogy a puding és a vaj kb egyforma hőmérsékletű legyen, különben csomós lehet a krém!).
A kihabosított vaj-margarin-porcukor keverékét kis adagokban hozzákeverjük a pudinghoz, majd végül beleforgatjuk a cappuccino port is.
Összeállítás:
Az instant kávét (3 az 1-ben) leöntjük kevés meleg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot (nem kell bele sok, mert a piskóta is édes) feloldjuk benne és kihűtjük.
Letesszük az egyik lapot. Rákenjük a krém felét (keveset tegyünk felére a díszítéshez). A babapiskótákat megmártjuk kicsit a kihűtött kávéban (fontos, ne áztassuk el!), kitesszük vele a krémet. Erre rákenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára. Ha kicsit megdermedt a süti, akkor gőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen elterítjük a sütin. Ha megszilárdult a máz, akkor a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »