Dupla kávés élvezet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 piskótához:
Lap:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt
- 24 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 4 ek víz
Mogyorós cappuccino krém:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg teavaj
- 35 dkg margarin
- 10 dkg mogyorós cappuccino por
Összeállítás:
- babapiskóta
- 3 ek nescafe (vagy másmilyen 3 az 1-ben kávé)
- 2-3 ek cukor kevés vízzel elkeverve
Máz:
- kb 10-15 dkg csoki
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Lap 30*40 cm-es tepsiben sütve:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
6 tojást szétválasztunk. A sárgákat jól kihabosítjuk 12 dkg porcukorral és 2 ek langyos vízzel. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverjük.
15 dkg lisztbe belekeverünk 6 g sütőport. A sárgákhoz adjuk felváltva a habot és a lisztes keveréket, óvatosan összedolgozva a masszát, anélkül, hogy a habot összetörnénk.
A kész tésztát egyenletesen a tepsibe öntjük, eligazítjuk, majd betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A maradék alapanyagokból újabb lapot sütünk.
Krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, hogy ne bőrözzön be a tetejre, kihűtjük.
A teavajat és a margarint (de lehet csak teavajjal is készíteni) robotgép segítségével kihabosítjuk a porcukorral (fontos, hogy a puding és a vaj kb egyforma hőmérsékletű legyen, különben csomós lehet a krém!).
A kihabosított vaj-margarin-porcukor keverékét kis adagokban hozzákeverjük a pudinghoz, majd végül beleforgatjuk a cappuccino port is.
Összeállítás:
Az instant kávét (3 az 1-ben) leöntjük kevés meleg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot (nem kell bele sok, mert a piskóta is édes) feloldjuk benne és kihűtjük.
Letesszük az egyik lapot. Rákenjük a krém felét (keveset tegyünk felére a díszítéshez). A babapiskótákat megmártjuk kicsit a kihűtött kávéban (fontos, ne áztassuk el!), kitesszük vele a krémet. Erre rákenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára. Ha kicsit megdermedt a süti, akkor gőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen elterítjük a sütin. Ha megszilárdult a máz, akkor a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









