Dupla kávés élvezet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Dupla kávés élvezet

Hozzávalók 2 piskótához:

Lap:

  • 12 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 24 dkg porcukor
  • 12 g sütőpor
  • 4 ek víz

Mogyorós cappuccino krém:

  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg teavaj
  • 35 dkg margarin
  • 10 dkg mogyorós cappuccino por

Összeállítás:

  • babapiskóta
  • 3 ek nescafe (vagy másmilyen 3 az 1-ben kávé)
  • 2-3 ek cukor kevés vízzel elkeverve

Máz:

  • kb 10-15 dkg csoki
  • 1 ek olaj
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

Lap 30*40 cm-es tepsiben sütve:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

6 tojást szétválasztunk. A sárgákat jól kihabosítjuk 12 dkg porcukorral és 2 ek langyos vízzel. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverjük.

15 dkg lisztbe belekeverünk 6 g sütőport. A sárgákhoz adjuk felváltva a habot és a lisztes keveréket, óvatosan összedolgozva a masszát, anélkül, hogy a habot összetörnénk.

A kész tésztát egyenletesen a tepsibe öntjük, eligazítjuk, majd betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A maradék alapanyagokból újabb lapot sütünk.

Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, hogy ne bőrözzön be a tetejre, kihűtjük.

A teavajat és a margarint (de lehet csak teavajjal is készíteni) robotgép segítségével kihabosítjuk a porcukorral (fontos, hogy a puding és a vaj kb egyforma hőmérsékletű legyen, különben csomós lehet a krém!).

A kihabosított vaj-margarin-porcukor keverékét kis adagokban hozzákeverjük a pudinghoz, majd végül beleforgatjuk a cappuccino port is.

Összeállítás:

Az instant kávét (3 az 1-ben) leöntjük kevés meleg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot (nem kell bele sok, mert a piskóta is édes) feloldjuk benne és kihűtjük.

Letesszük az egyik lapot. Rákenjük a krém felét (keveset tegyünk felére a díszítéshez). A babapiskótákat megmártjuk kicsit a kihűtött kávéban (fontos, ne áztassuk el!), kitesszük vele a krémet. Erre rákenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal.

Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára. Ha kicsit megdermedt a süti, akkor gőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen elterítjük a sütin. Ha megszilárdult a máz, akkor a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.