Hozzávalók 2 piskótához:
Lap:
Mogyorós cappuccino krém:
Összeállítás:
Máz:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
6 tojást szétválasztunk. A sárgákat jól kihabosítjuk 12 dkg porcukorral és 2 ek langyos vízzel. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverjük.
15 dkg lisztbe belekeverünk 6 g sütőport. A sárgákhoz adjuk felváltva a habot és a lisztes keveréket, óvatosan összedolgozva a masszát, anélkül, hogy a habot összetörnénk.
A kész tésztát egyenletesen a tepsibe öntjük, eligazítjuk, majd betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A maradék alapanyagokból újabb lapot sütünk.
A tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, hogy ne bőrözzön be a tetejre, kihűtjük.
A teavajat és a margarint (de lehet csak teavajjal is készíteni) robotgép segítségével kihabosítjuk a porcukorral (fontos, hogy a puding és a vaj kb egyforma hőmérsékletű legyen, különben csomós lehet a krém!).
A kihabosított vaj-margarin-porcukor keverékét kis adagokban hozzákeverjük a pudinghoz, majd végül beleforgatjuk a cappuccino port is.
Az instant kávét (3 az 1-ben) leöntjük kevés meleg vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot (nem kell bele sok, mert a piskóta is édes) feloldjuk benne és kihűtjük.
Letesszük az egyik lapot. Rákenjük a krém felét (keveset tegyünk felére a díszítéshez). A babapiskótákat megmártjuk kicsit a kihűtött kávéban (fontos, ne áztassuk el!), kitesszük vele a krémet. Erre rákenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára. Ha kicsit megdermedt a süti, akkor gőz felett összeolvasztjuk a csokit a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen elterítjük a sütin. Ha megszilárdult a máz, akkor a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.