Kati szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg sertészsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag sütőpor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 175 gramm tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
- 3 evőkanál rumaroma
- 1 összetört lap
Lapok kenéséhez:
- lekvár
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán külön-külön megsütjük 181 fokon kb 10-12 perc alatt.
Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat a porcukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, lekvárt, aromát, majd egy kihűlt lapot belemorzsolunk, végül a darált háztartási kekszet.
Összeállítás: Az egyik lapot lekvárral lekenjük, erre kerül a töltelék, majd a szintén lekvárral lekent lappal zárjuk.
Tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Pár órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Tipp:
A kekszmorzsát azért adom hozzá, hogy a töltelék a két lap között magasabb legyen. A tölteléknél jól kenhető masszát kell kapni, melyet lekvár és/vagy rum hozzáadásával korrigálhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









