Kati szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg sertészsír
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 175 gramm tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
- 3 evőkanál rumaroma
- 1 összetört lap
Lapok kenéséhez:
- lekvár
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán külön-külön megsütjük 181 fokon kb 10-12 perc alatt.
Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat a porcukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, lekvárt, aromát, majd egy kihűlt lapot belemorzsolunk, végül a darált háztartási kekszet.
Összeállítás: Az egyik lapot lekvárral lekenjük, erre kerül a töltelék, majd a szintén lekvárral lekent lappal zárjuk.
Tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
Pár órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Tipp:
A kekszmorzsát azért adom hozzá, hogy a töltelék a két lap között magasabb legyen. A tölteléknél jól kenhető masszát kell kapni, melyet lekvár és/vagy rum hozzáadásával korrigálhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »