Karnevál szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 ek finomliszt
- 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
- 1 kk sütőpor
- 5 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 dl tej
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 vaníliás cukor
- 3 ek. finomliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg cukor
- 1-2 csepp citromlé
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojásba forgatjuk.
180 fokra melegített sütőben megsütjük./24×39 cm –es tepsi/
Krém készítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük.
A tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot és a lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított a cukorral kihabosított vajat.
A krémet a megsütött tészta tetetjére kenjük.
Hab:
Az 5 tojás fehérjét a porcukorral, a citromlével és a sóval, gőz felett keményre verjük, majd a krémre simítjuk.
150 fokra melegített sütőben 10 percet szárítjuk rajta a habot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.