Karamellás szelet recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Máz:
- 25 dkg porcukor
- 1 dl víz
Krém:
- 6 dl tej
- 6 csapott evőkanál liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, kristálycukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojást és a margarint linzer tészta állagúra gyúrjuk.
A tésztát négy részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk és 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez felolvasztunk, majd karamellizáljuk a porcukrot. A lisztet a tejjel simára keverjük, majd óvatosan a karamellhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a csomómentes főzött krémet kihűtjük.
A kihűlt krémhez habverővel hozzádolgozzuk a margarint.
A lapokat betöltjük a karamellás krémmel. A tetejére nem krémet, hanem karamell mázat teszünk.
Egy kerámia bevonatos serpenyőben 10 dkg porcukrot felolvasztunk, majd karamellizálunk. Ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és felforraljuk, majd takarék lángon addig „főzzük” ameddig minden apró karamell szemcse eltűnik. Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk a maradék porcukrot. Gyors mozdulatokkal simára keverjük és a sütemény tetejére öntjük, majd szépen elsimítjuk.
Tálaláskor a süteményt karamellás popcornnal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »