Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Máz:

    • 25 dkg porcukor
    • 1 dl víz

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 6 csapott evőkanál liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet, kristálycukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojást és a margarint linzer tészta állagúra gyúrjuk.

    A tésztát négy részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk és 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A krémhez felolvasztunk, majd karamellizáljuk a porcukrot. A lisztet a tejjel simára keverjük, majd óvatosan a karamellhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd a csomómentes főzött krémet kihűtjük.

    A kihűlt krémhez habverővel hozzádolgozzuk a margarint.

    A lapokat betöltjük a karamellás krémmel. A tetejére nem krémet, hanem karamell mázat teszünk.

    Egy kerámia bevonatos serpenyőben 10 dkg porcukrot felolvasztunk, majd karamellizálunk. Ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és felforraljuk, majd takarék lángon addig „főzzük” ameddig minden apró karamell szemcse eltűnik. Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk a maradék porcukrot. Gyors mozdulatokkal simára keverjük és a sütemény tetejére öntjük, majd szépen elsimítjuk.

    Tálaláskor a süteményt karamellás popcornnal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá