Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás, rejtett meggyes kevert sütemény recept

Karamellás, rejtett meggyes kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 50 dkg magozott meggy
    • 23 dkg finomliszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg porcukor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 1 dl tej
    • csipet só

    A tepsi kikenéséhez:

    • 5 dkg vaj
    • 1 ek liszt

    A tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 3 dkg pirított mandulaforgács

    Elkészítése:

    A meggyet kimagozom, majd lecsepegtettem.

    A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel és felhasználásig a fagyasztóba tettem.

    Először a karamellt készítettem el. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára olvasztottam, majd a tűzről lehúzva ráöntöttem a tejet. A lángra visszatéve addig kevergettem, míg teljesen felolvadt, majd ezután kihűtöttem.

    A tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáöntöttemm a karamellt és az olvasztott, de nem meleg vajat.
    A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal hozzáforgattam.

    A masszát a hideg tepsibe öntöttemm, kitettem a tetejét a meggyel és 180 fokra melegített sütőben megsütöttemm 25 perc alatt.

    A sütőajtót résnyire kitámasztottam sütés közben.

    A megsült süteményt kihűtöttem.

    A csokoládét az étolajjal felolvasztottam, majd simára kevertem. Az olvasztott csokoládéval bevontam a sütit és pirított mandulaforgáccsal megszórtam.

    A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá