Karamellás, rejtett meggyes kevert sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 50 dkg magozott meggy
- 23 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- csipet só
A tepsi kikenéséhez:
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 3 dkg pirított mandulaforgács
Elkészítése:
A meggyet kimagozom, majd lecsepegtettem.
A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel és felhasználásig a fagyasztóba tettem.
Először a karamellt készítettem el. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára olvasztottam, majd a tűzről lehúzva ráöntöttem a tejet. A lángra visszatéve addig kevergettem, míg teljesen felolvadt, majd ezután kihűtöttem.
A tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáöntöttemm a karamellt és az olvasztott, de nem meleg vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal hozzáforgattam.
A masszát a hideg tepsibe öntöttemm, kitettem a tetejét a meggyel és 180 fokra melegített sütőben megsütöttemm 25 perc alatt.
A sütőajtót résnyire kitámasztottam sütés közben.
A megsült süteményt kihűtöttem.
A csokoládét az étolajjal felolvasztottam, majd simára kevertem. Az olvasztott csokoládéval bevontam a sütit és pirított mandulaforgáccsal megszórtam.
A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »