Karamellás, rejtett meggyes kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 23 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • csipet só

A tepsi kikenéséhez:

  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 3 dkg pirított mandulaforgács

Elkészítése:

A meggyet kimagozom, majd lecsepegtettem.

A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel és felhasználásig a fagyasztóba tettem.

Először a karamellt készítettem el. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára olvasztottam, majd a tűzről lehúzva ráöntöttem a tejet. A lángra visszatéve addig kevergettem, míg teljesen felolvadt, majd ezután kihűtöttem.

A tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáöntöttemm a karamellt és az olvasztott, de nem meleg vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal hozzáforgattam.

A masszát a hideg tepsibe öntöttemm, kitettem a tetejét a meggyel és 180 fokra melegített sütőben megsütöttemm 25 perc alatt.

A sütőajtót résnyire kitámasztottam sütés közben.

A megsült süteményt kihűtöttem.

A csokoládét az étolajjal felolvasztottam, majd simára kevertem. Az olvasztott csokoládéval bevontam a sütit és pirított mandulaforgáccsal megszórtam.

A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.