Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres meggyes, diós kevert sütemény recept

Fűszeres meggyes, diós kevert sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    A tepsi kikenéséhez:

    • kb 10 dkg vaj

    A tészta hozzávalói:

    • 30 dkg házi , cukrozott magozott meggy
    • kristálycukor ízlés szerint
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • 15 dkg vágott dió
    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej

    A tetejére:

    • 5 ek kakaópor
    • 5 ek porcukor
    • 50 ml víz
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újból megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.

    200 fokra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, ez kb 15 perc.

    Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük kb 8-10 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet is.

    A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.

    A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk, így a meggyes-diós rész kerül felülre.

    A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük és szép simára főzzük.

    Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. A meggy szemek között beszivárog a piskótába. Mennyei finom süti a végeredmény.

    A tetejét színes cukorral szórtam meg.

    Egy-két órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá