Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tepsi kikenéséhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A meggyet kimagozom, majd lecsepegtettem.
A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel és felhasználásig a fagyasztóba tettem.
Először a karamellt készítettem el. A kristálycukrot egy serpenyőben aranybarnára olvasztottam, majd a tűzről lehúzva ráöntöttem a tejet. A lángra visszatéve addig kevergettem, míg teljesen felolvadt, majd ezután kihűtöttem.
A tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáöntöttemm a karamellt és az olvasztott, de nem meleg vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal hozzáforgattam.
A masszát a hideg tepsibe öntöttemm, kitettem a tetejét a meggyel és 180 fokra melegített sütőben megsütöttemm 25 perc alatt.
A sütőajtót résnyire kitámasztottam sütés közben.
A megsült süteményt kihűtöttem.
A csokoládét az étolajjal felolvasztottam, majd simára kevertem. Az olvasztott csokoládéval bevontam a sütit és pirított mandulaforgáccsal megszórtam.
A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.